2013. március 13., szerda

80 nap alatt gondolataim körül

Egy kis számmisztika. Mióta itt vagyok az első bejegyzésem alkalmával számoltam először és utoljára, hogy hány napja vagyok itt... akkor voltam 24 napja Tartuban.

Tegnapelőtt leültem kiszámolni hány napja vagyok itt: ma van 218. napja, hogy itt vagyok, hogy Tartuban élek. Ami azonban sokkal izgibb, hogy most számoltam ki 80 napja volt az utolsó bejegyzésem és május 31. 80 nap múlva lesz. Hogy miért érdekes május 31? Nem érdekes május 31! Lehet, hogy akkor megyek haza, de ez még egyáltalán nem biztos, inkább úgy mondom, hogy valamikor akörül. Nagyon szeretnék belekóstolni még a júniusi Tartuba... (meglássuk...)

Hihetetlen, hogy az érzéseim már nem is ambBIvalensek hanem amPLURALvalensek. Csak, hogy jól megaszongyam a tutit. (Olasz barátom és jómagam fenomenális angoltudása olyan szavakat kreál "szürke" hétköznapjainkon, amerikai barátaink örömére, hogy azt bármelyik nyelvújító megirigyelhetné. Tehát teljesen jogosnak érzem e kimondhatatlan, de igenis jelentéssel bíró szó megalkotását és használatba vételét, ha csak egy blog bejegyzés erejéig is.)

Tehát már rég nem csak az otthon (jelenleg Magyarország, mert az van "ott"- hon)  és itthon (jelenleg Tartu, mert ez van "itt"-hon) közötti megosztottságomról van szó. Szívem apró darabkáit széthordták a már hazatért barátaim. Most már nem csak az otthoniak kérdezik, hogy mikor jössz haza és nem csak az itteniek kérdezik, hogy meddig maradsz, hanem a hazatértek is kérdezik, hogy hozzám mikor jössz, és hozzám...etc. Tehát ez az "amPLURALvalens" szavam etimológiája. (De most viccen kívül, tök komolyan így van.)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése