2012. szeptember 2., vasárnap

Tartus

Tartus = Tartuban

Hmm eddig még nem is írtam a városról!
Nagyon szeretetreméltó. Emberléptékű városka. A Jó gondolatok városának mondják. Nem véletlenül. Példák: az utcák ahova nem lehet autóval bejárni nem csak egy szimpla gyakorlati funkciót betöltő valamikkel vannak lezárva, hanem olyan kis "szobrokkal" amik részei a városnak. Az egyik "főutca" (olyasmi, mint Pécsett a Királyutca) egyik végén nagy kő papucsok vannak, a másik végén felborult kő hordók. Jaaaaj nagyon jók. Tovább: miután egy nagy tűz elpusztította a városka faházait, megváltoztatták az épületek rendjét az újraépítéskor. Azonban mintegy megőrizve az eredeti formát, vagy legalábbis emlékeztetve arra, a mostani járókő mutatja a város közepében, hogy mi hogyan volt. Piros járókő mutatja, hogy hol voltak a tűz előtt a házak. Szürke mutatja, hogy merre voltak a járdák. Nagyon kedves. Most gondoljátok el, ha minden város csak ilyen apróságokat megtenne. Apróságok, amik nem több pénzbe kerülnek, csak gondolatok... és saját arca van így a városnak, nem ugyanolyan, mint akármelyik másik. Jaaaj és nagyon sok szobor van. Olyan aranyosak a helyiek, amilyen büszkén tudják mutatni, hogy melyik szobor hol, miért... :)
No meg, ha csak pár képet láttatok a városról, biztos vagyok benne, hogy láttátok már a csókolódzó tanulók szökőkutat. ...nos egyik esős (nem viccelek aznap esett!!!) napon lába kélt a diákok esernyőjének... aztán visszakerült... ??? magic :)
Nos van itten még nekünk Ördög híd, Angyal híd (ahol kívánhatsz első alkalommal, mikor átmész). Na és, ami az egyik kedvencem: a padok a folyó mellett végig "hintaszék" padok. Jaaaj nagyon jó ott ülni, amikor süt a nap (nagyon erősen tud tűzni a nap, még akkor is, amikor amúgy hideg van...), vagy nagyon jó akkor is, amikor este (de akkor legyen nálad valami meleg holmi!! :) ) egy ilyen  "hintaszékből" nézed az eget. Mert itt nagyon furcsa az ég...  No és persze a piac, amit már említettem...  Ja és ma is láttam egy lányt virággal. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése